top of page

MOU-TE PER L´ESCLEROSIS MÚLTIPLE

Tenir cura va participar al Mou-te per lésclerosis múltiple 2023

1683195663618.jpeg
francesca-perea-tenir-cura cuidado de mayores a domicilio.jpg

Francesca Perea, gerent de Tenir Cura, va viure el passat mes d'abril la pèrdua d'un familiar en el marc de les estrictes mesures anti-covid.
Foto: Sílvia AlquézarTenir Cura, a Montcada Nova, es dedica a l'assistència sanitària domiciliària de persones dependents

L’empresa Tenir Cura, amb seu a Montcada Nova que es dedica a l’assistència sanitària a domicili de persones dependents, ha decidit tirar endavant una iniciativa per ajudar la població del municipi que necessita cures paliatives i les seves famílies. L’establiment ofereix un servei totalment gratuït per atendre els pacients que volen passar l’última etapa de la seva vida a casa. “El nostre principal objectiu és aportar qualitat de vida a través d’una atenció personalitzada de totes les necessitats físiques que sorgeixen en aquestes situacions com la higiene o els canvis posturals”, ha manifestat la gerent de Tenir Cura, Francesca Perea.

En el rerefons d’aquest projecte existeix un compromís social i vocacional per part de Perea, qui el passat mes d’abril va perdre la seva germana a causa d’una malaltia durant la qual va necessitar cures pal·liatives. “Amb els estrictes protocols anti-covid als hospitals, és molt dur no poder acomiadar-te de la persona estimada tots junts”, afirma Perea, qui afegeix que, des de l’esclat de la pandèmia, moltes famílies decideixen endur-se el pacient a casa per viure plegats aquest moment tan important com és el final de la vida.

Les persones interessades poden contactar amb Tenir Cura a través del seu telèfon (608 159 977). “En primer lloc, fem una entrevista personal i una visita al domicili per valorar les necessitats i, a partir d’aquí, dissenyem el pla d’atenció de cada pacient”, explica Perea. El servei contempla una visita setmanal al domicili i el seguiment per via telèfonica de l’evolució de l’usuari, a més de tot tipus de consultes sobre dutbes o altres gestions relacionades amb la situació. “No podem pal·liar el dolor, però sí podem aportar qualitat de vida”, conclou la gerent de Tenir Cura, amb una desena de treballadores.

‘Vull estudiar i treballar, però el camí no és fàcil’

Lorena Jurado, amb una malaltia degenerativa, no té vetlladora per fer les pràctiques acadèmiques

Lorena Jurado, de Mas Rampinyo, és una jove de 17 anys que estudia el grau mitjà d’administratiu a l’INS Palau Ausit de Ripollet. Aquest mes de febrer ha començat les pràctiques a l’empresa Tenir Cura, amb seu a Montcada Nova, que es dedica a l’assistència sanitària a domicili de persones dependents. Fins aquí, la història podria ser la de qualsevol altra adolescent de la mateixa edat, però la seva realitat és ben diferent. Lorena pateix una malaltia degenerativa neuromuscular que li provoca greus problemes de mobilitat. Necessita l’ajut d’una persona per al seu dia a dia, va en cadira de rodes i durant la nit ha d’estar connectada a una màquina a causa dels problemes respiratoris que li genera l’afecció. Malgrat tot, la jove lluita per portar una vida el més normalitzada possible, amb el suport incondicional de la seva família. “Vull estudiar i treballar, però el camí no és fàcil perquè em trobo amb molts entrebancs”, assegura. 

 

La seva mare, Raquel Arias, la porta cada dia fins a l’institut, on compta amb el suport d’una vetlladora. El problema ha aparegut quan ha arribat el moment de fer les 350 hores de pràctiques en una empresa, sense les quals no es pot obtenir el títol. “El centre no va trobar cap empresa que volgués acollir Lorena”, ha explicat la mare, qui també ha lamentat la decisió del Departament d’Educació de la Generalitat de no facilitar el suport de la vetlladora durant l’estada al centre de treball. “Les pràctiques són obligatòries, però des de Serveis Territorials no li proporcionen aquesta persona de suport”, ha criticat Arias,­ tot destacant que les persones amb diversitat funcional “també tenen dret a tenir un treball i una vida digna”.

 

Aquesta història ha tingut un final feliç gràcies a una empresària de Montcada sensibilitzada amb les necessitats de les persones dependents. Francesca Perea, gerent de Tenir Cura, no ho va dubtar dues vegades quan la mare de Lorena li va proposar que la seva filla fes les pràctiques d’administrativa. “És una obligació que tenim com a societat. Hem d’oferir oportunitats a la gent jove, sobretot a les persones que es troben en la situació de Lorena”, ha dit Perea, qui durant els mesos que l’estudiant estigui en pràctiques, s’estarà a l’oficina per atendre-la i perquè pugui aprendre el màxim possible. “Estic molt contenta amb l’acollida a Tenir Cura, em trobo molt a gust”, ha expressat Lorena, a qui li agradaria continuar els estudis amb un grau superior de màrqueting.

https://www.somgranollers.cat//aparador/53713/tenir-cura-acompanyament-a-les-persones-grans

Envellir és una característica inherent de la vida. A mesura que ens anem fent grans ens anem adaptant als canvis, però tot i així els últims anys de vida poden ser especialment desafiants. Per això, a Tenir Cura, un servei de cures a domicili per a persones grans i dependents, estan preparats per ajudar les persones grans.

Escolten les seves necessitats per entendre'n les limitacions i trobar solucions potencials. Personalitzen les opcions que ajuden la gent gran a portar la vida que desitgen. Es comprometen amb la qualitat de vida i les cures a persones úniques.

A més, les seves cures van més enllà de l'assistència: comuniquen, escolten, miren als ulls i es posen al lloc de l'altre a través de la comprensió i l'empatia, proporcionant la tranquil·litat, seguretat i confiança que la gent gran necessita.

Per això Tenir Cura és l'únic servei que utilitza un mètode de selecció de professionals a través d'un test psicològic de comunicació d'acord amb els seus valors, de manera que només els professionals que compleixen aquesta filosofia de cuidar són incorporats a l'equip.

Tenir Cura neix del lideratge i l'emprenedoria femenina, i es marca com a objectius cuidar les persones amb dificultats per fer les activitats bàsiques de la vida diària a través de la comunicació i l'escolta activa, fomentant la relació amb l'entorn a través del programa Sortim al carrer per trencar l'aïllament social de les persones grans i acompanyar-les amb el mateix afecte que ho farien les famílies.

Ara, a més, també ofereixen un servei de menú setmanal a domicili: 5 dies x 35,20 euros.

Tenir Cura
carrer Bruc, 6 · Montcada i Reixac
Tel. 608 15 99 77
www.tenircura.com
tenircura@tenircura.com

Notícia_Taula_Rodona_12122018.JPG

Tenir Cura, va participar al Cafè Networking que va organitzar Montcada Emprèn,volem donar les gràcies per l' ajuda rebuda per part dels profesionals del Servei de Montcada Emprèn, que ens assessoren i ens donen la confiança i seguretat per tirar endavant el nostre projecte empresarial.

networking m.emprèn.jpg
52262038_2082917598410921_52978425289831
51842306_2082917381744276_70570174922620
bottom of page